x

ABA liga

Uzbudljiva završnica u Skenderiji i pobjeda Bosne Royal nad Splitom

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su večeras u Skenderiji ekipu Splita rezultatom 77:75 u susretu 17. kola Druge ABA lige.

Domaći tim je bolje ušao u ovaj meč. Imali su prednost na otvaranju meča od 10:2, a zatim su vodili i 17:4 i činilo se kako idu prema sigurnoj pobjedi.

Ipak, Split je pojačao u završnoj fazi prvog perioda. Uspjeli su doći na minus sedam (26:19) nakon prvih deset minuta igre, da bi zatim potpuno ušli u egal ove utakmice.

Na četiri i po minute do kraja prvog poluvremena po prvi put su i poveli (30:32), igralo se u tim trenucima koš za koš, a nakon 20 minuta igre Bosna Royal je imala poen prednosti, 42:41.

Nastavak također donosi uzbudljivu igru i velika uzbuđenja. Rezulatski je utakmica bila veoma neizvjesna. Bosna je nakon tri dionice imala plus pet (60:55), ali nikako nisu uspijevali da slome Splićane.

Na 48 sekundi do kraja Split je ponovo poveo. Jukić je pogodio za 70:71 i čekala nas je itekako zanimljiva završinica. Bradford je potom pogodio trojku za 73:71, Jukić promašuje za Split, a Ćurevac pogađa dva bacanja za 75:71 na 24 sekunde do kraja.

Povratka Splitu nije bilo. Iako su pogodili za 75.73, Ćurevac je ponovo sa linije pogodio i završio je posao u ovom meču.

Maksim Šturanović je predvodio Bosnu Royal sa 18 poena i 10 skokova, Bradford je dodao 14, dok je na drugoj strani Mateo Kedžo ubacio 24 poen


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.