x

Valjda neće biti kao s Alpineom: Piastri u McLarenu?

Vodstvo F1 momčadi McLaren priopćilo je svom sadašnjem vozaču, Australcu Danielu Ricciardu da će ga od sljedeće godine za upravljačem njihovog bolida zamijeniti njegov 21-godišnji sunarodnjak Oscar Piastri, objavili su u petak pojedini mediji, a prenijela agencija Reuters.

Specijalizirani mrežni portal www.racingnews365.com se poziva na australske izvore, a objavio je da su Ricciardu službeno priopćili vijest o otpuštanju.

Reuters je iz nekoliko izvora dobio potvrdu da je Piastri predviđen za nasljednika Ricciarda, koji nije ispunio očekivanja u McLarenu otkako je na kraju 2020. došao iz Renaulta.

McLaren nije komentirao vijesti koje pune medijski prostor za vrijeme ljetne stanke u formuli 1.


Činjenica je da 33-godišnji Ricciardo za upravljačem McLarena nije jednako uspješan kao što je to bio slučaj kad je vozio Renault. Nakon što je prošle godine iznenađujuće slavio na Velikoj nagradi Italije, Australac je ove sezone osvojio svega 19 bodova, a najbolji plasman mu je šesto mjesto. Njegov momčadski kolega Lando Norris je u 13 nastupa sakupio 76 bodova.

Portal Racingnews365.com objavio je da je pričuvni vozač Alpinea Oscar Piastri potpisao ugovor s McLarenom još prošlu subotu, za vrijeme Velike nagrade Mađarske, koji je potom podnijet Odboru za verifikaciju ugovora.


Međutim, Alpine je u utorak objavio da će Piastri sljedeće godine sjediti za upravljačem njihovog bolida umjesto Fernanda Alonsa, nakon što je Španjolac iznenađujuće objavio kako od 2023. prelazi u Aston Martin.

No, Piastri je tu vijest vrlo brzo demantirao putem društvenih mreža, na kojima je objavio da je objava za medije puštena bez njegovog odobrenja te da neće voziti za Alpine u 2023., jer ga s tom momčadi ne veže nikakav ugovor.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.