x

Zenica

Vanredna press konferencija u Kantonalnoj bolnici Zenica zbog korona virusa!

U 13 sati je u sali za sastanke Direkcije JU Kantonalna bolnica Zenica održana vanredna press konferencija, a vezano za poduzete mjere i aktivnosti u ovoj ustanovi povodom moguće potrebe za izolacijom i liječenjem pacijenata pozitivnih na korona virus.

Radi trenutne epidemiološke situacije a koja se odnosi na sezonske gripe i mogućnost pojave pacijenata pozitivnih na korona virus, Kantonalnoj bolnici Zenica su potrebni veći kapaciteti liječenja u intenzivnoj njezi, a time i dodatni angažman osoblja za tu vrsti usluga.

Ovo su razlozi zbog čega je menadžment Bolnice donio odluku: 

O obustavi redovnog operativnog programa. Radit će se samo hitni operativni zahvati i oni sa neodložnim onkološkim indikacijama. 

U bolnicu se primaju pacijenti po hitnim indikacijama za bolnički tretman a odlažu hospitalizacije po drugim indikacijama ( dijagnostičko ispitivanje, hladni operativne indikacije …).

Potpuno se zabranjuju posjete pacijentima i ulazak civila u prostore odjela.

U skladu sa zaključcima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK za praćenje novog korona virusa, prekida se rad odjela u zgradi stacionara ( Odjel fizikalne medicine i rehabilitacije, i Poliklinika za konsultativno-specijalističku djelatnost).

Od 6. marta prostor Stacionara će služiti za prihvat i izolaciju pacijenata koji su kao Sumnjivi ili Dokazani slučajevi pozitivni na Korona virus.

Ovo znači da se prekida rad Odjela fizikalne medicine i pružanje redovnih konsultativno-specijalističkih usluga u Poliklinici dok se prostor ne vrati u prvobitnu namjenu.

Usluge fizikalne medicine osoblje će pružati ležećim pacijentima na odjelima na kojima su hospitalizirani.

Redovni konsultativno-specijalistički pregledi se neće obavljati a hitne i neophodne specijalističke kontrole će se raditi u prijemnim ambulantama odjela u Bolnici, navodi sse iz Kantonalne bolnice Zenica.

.

.

.

.

Pahuljko / Radio Zenit

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.