x

Vanredno stanje na ulicama Banja Luke: Zabranjen rad kafića i poslovnih prostora, građanima naređeno da spuste roletne i ne pomijeraju zavjese!

Zbog posjete predsjednice Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matviyenko danas na ulicama Banja Luke vlada vanredno stanje, a očito je veliko prisustvo policijskih snaga. Zbog ove posjete prethodnih dana podignuta je velika prašina u cijeloj Bosni i Hercegovini, prvenstveno zbog najava Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske da građani Banja Luke "zbog posjete visoke ruske delegacije" moraju ograničiti kretanje, ali i paziti na kretanje u svojim domovima.

To je i razlog zbog kojeg je gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić donio odluku kojom se danas privremeno zabranjuje rad poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata i zabranjuje točenje alkoholnih pića u dijelu centra grada.

Tačnije, od 9 do 17 sati neće raditi pojedini objekti u ulicama kralja Petra prvog Karađorđevića, Vidovdanskoj ulici, Bana Milosavljevića, Bana Lazarevića, Sime Šolaje, Srpskoj ulici i Aleji Svetog Save, saopćeno je iz Gradske uprave.

U vremenu od 9.00 do 17.00 časova biće zabranjeno točenje alkohola u "Piano baru" i restoranu "President" u okviru hotela "Bosna".

Gradonačelnik je odluku o privremenoj zabrani rada poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata i točenja alkoholnih pića u dijelu centra grada donio na osnovu zahtjeva Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Podsjećamo, još ranije građanima Banja Luke objavljeno je upozorenje da ograniče svoje kretanje u domovima i van njih, zbog posjete ruske delegacije na čelu s Valentinom Matviyenko. Ona je tokom jučerašnje posjete Sarajevu iznijela tvrdnju da se u BiH desio građanski rat, čime je izazvala gnjev velikog dijela bh. javnosti, o čemu možete čitati pod naslovom: Sarajevo / Matviyenko u Parlamentu BiH: Rusija traži da se vlast preda bh. entitetima.


Uoči posjete ruske delegacije, MUP RS-a žiteljima Banja Luke je izdao saopćenje u kojem se navodi:

"Poštovani stanari i korisnici objekata,

dana 24. aprila u posjeti RS i našem gradu boraviće visoka delegacije iz Ruske Federacije.

S tim u vezi savjetujemo da navedenog dana, u vremenskom periodu od 11:00 do 17:30 časova ne izlazite na prozore, balkone, krovove, da spustite roletne, da ne pomjerate zavjese, te da bespotrebno ne izlazite vani u naznačenom vremenskom periodu", stoji u obavještenju MUP-a RS.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputstava ministarstva i drugih institucija koje učestvuju u organizovanju posjete ruske delegacije."


(Radiosarajevo.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.