x

Večer Mode i kulture u organizaciji Free Modelsa & Urban Managementa! (GALERIJA)

U nedjelju veče na terasi Sunnyland centra na Trebeviću, uz zalazak sunca održana je vecer "Mode i Kulture" u organizaciji FModelsa &Urban Managementa. 

Mnogobrojni posjetioci, roditelji, djeca zabavili su se i uživali u različitim izvedbama i tačkama članova i polaznika pomenutih radionica i ovo je bila čak 228. veče u pomenutoj organizaciji u proteklih osamnaest godina uspješnog rada i postojanja edukativno-kreativnih radionica. Veče je počelo hip-hop plesom, završilo pjesmom, a u međuvremenu pistom su prošetali mališani koji su se predstavili sa razlicitim koreografijama, izlazima i temama od koji izdvajamo već prepoznatljivi "Make up art" (slikanje na licu). Školovani glas Ajdina Vranešića i pomno odabrane pjesme izmamili su veliki aplauz publike.


Predstavila se i plesna škola "Astorija" sa klasičnim plesom u paru kao i plesni studio "Orion" sa tri grupne tačke. Profi mala grupa FModelsa predstavila je proljetnu kolekciju haljinica dječijeg modnog studija "Čarolija" iz Lukavice dok su se veliki prošetali u modelima studija "Delfin". Pored nastupa, izvedbi, predstavljanja i ovaj put svi mališani učesnici (kojih je bilo mnogo) pokazali da su mnogo toga naučili i o bontonu koji imaju kao edukativni dio radionica, svojim ponašanjem i činjenicom da je sve proteklo u najboljem redu i uz odličnu koordinaciju i organizaciju.


Pored redovne tjelovježbe-aerobika i važnosti fizičke kondicije za zdravlje svi članovi male škole "Mode i Kulture" imaju i predavanja o Bontonu, pravilnom načinu ishrane, higijeni,modelingu, osnovama dizajna, kao i o pravilnom držanju tijela neophodnom za dječiji uzrast, razvoj i cjelokupno zdravlje. U drugom dijelu revijalnog programa na posebno oduševljenje publike predstavili su se mališani obučeni na temu"Mamin ormar", a u osmišljavanju iste sudjelovale su i mame.Za sami kraj svi mališani su se počastili slatkišima i prošetali još jednom u takozvanom defileu uz široke osmijehe i opće zadovoljstvo.



(Foto: Mirnes Mašić)1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.