x

Slovenija

Velika planina savršeno mjesto za odmor

Na Velikoj planini je zabranjen saobraćaj pa ćete tako do resorta morati doći pješice ili gondolom iz same doline.

Ukoliko ste ljubitelj snijega i zime, uputite se na Veliku planinu u Sloveniji. Resort Velika planina nalazi se na 1.666 metara nadmorske visine u Kamniško-Savinjskim Alpama. Udaljen je samo sat vremena od glavnog grada Slovenije, Ljubljane, a ako se uputite na Veliku planinu nećete ostati razočarani jer ona je idealno mjesto za bijeg od gužve i stresa.

Na Velikoj planini nalazi se pastirsko selo, jedno od malobrojnih očuvanih u Evropi, a neke od kućica preuređene su i nalaze se u sklopu resorta. Posjetite li Veliku planinu, vratit ćete se u neko drugo vrijeme i zaboravit ćete na sve brige i probleme.


Na Velikoj planini nalazi se čak 150 koliba koje si međusobno jako nalikuju. Ideja za izgradnju pastirskih koliba nastala je zbog tadašnje masovne gradnje hotela i turističkih prenapučenim resortima.

U svaku kolibu stane čak i do 12 ljudi pa na odmor možete povesti i širu porodicu ili drage prijatelje. Neke od koliba imaju vlastitu saunu pa čak i bazen, a moći ćete koristiti i drvene ležaljke, društvene igre i karte. Budući da je Velika planina idealan za biciklizam, ovdje možete i unajmiti bicikl te se uputiti u istraživanje zapanjujuće prirode.


Na Velikoj planini je zabranjen saobraćaj pa ćete tako do resorta morati doći pješice ili gondolom iz same doline.

Glavni cilj ovakvog odmora je opuštanje, mir i bijeg od svakodnevnog stresa i brzog načina života. Na Velikoj planini mogu uživati i mlađe i starije generacije, svatko će pronaći svoj idealan način odmora kako bi napunio baterije. Bit ćete fascinirani ovim oblikom odmora jer njime su na najbolji način spojene tradicija i funkcionalnost.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.