x

Napravili brejk

Velika pobjeda Celticsa u Miamiju

Boston Celticsi su sa 127:102 pobijedili Miami Heat u gostima, pa su seriju finala Istočne konferencije izjednačili na 1:1.

Miami je u prvoj utakmici pred svojim navijačima slavio, ali je u drugoj ipak bio potpuno nemoćan. Doživio je uvjerljiv poraz, te je izgubio prednost domaćeg terena.

Već nakon prve četvrtine gosti iz Bostona imali su dvocifrenu prednost od 11 poena, da bi do odlaska na odmor to bilo 25 poena i Miami više nije mogao da se vrati, a u jednom trenutku je gubio i 34 razlike.


Jayon Tatum je bio sjajan sa 27 poena uz pet skokova i pet asistencija, dok je 24 poena uz osam skokova upisao Jaylen Brown, a Marcus Smart, koji je propustio prvi meč, ubacio je također 24 poena uz 9 skokova i 12 asistencija.

U sastavu Miamija Jimmy Butler je brojao do 29, Victor Oladipo je ubacio 14, a dvocifreni su još bili Gabe Vincent sa 14, te Tyler Herro sa 11 poena.


Serija se sada seli u Boston, naredni meč igra se 22. maja. Utakmica broj četiri na programu je 24. maja, a 26. je zakazana peta utakmica, kada će se opet igrati u Miamiju.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.