x

Žele ga u svojim redovima

Velikan i bogataš kucaju na Interova vrata: Teško da će uspjeti zadržati Lautara

Interesa za napadača Intera Lautara Martineza ne manjka.

Prije se Argentinac povezivao najviše s prelaskom u Barcelonu, a sada se dovodi u vezu s Manchester Unitedom i PSG-om.

Crveni đavoli ozbiljno razmišljaju o zamjeni za Cristiana Ronalda (37), koji bi mogao otići već na zimu, kada uđe u posljednjih šest mjeseci ugovora. Tada će klub za njega moći uzeti bilo kakvo obeštećenje, dok bi na ljeto otišao besplatno. 

Napadačev agent Alejandro Camano također je primio pozive i obavijestio Argentinca, pogotovo jer je PSG insistirao, navodi italijanski La Gazzetta dello Sport.


Osim toga, Engleze su impresionirali posljednji Lautarovi nastupi, posebno onaj u utakmici protiv Barcelone, u kojoj je također zabio.

Parižani razmišljaju i o zamjeni za Kyliana Mbappea, pogotovo nakon najnovijih objava u francuskim medijima prema kojima je zvijezda Parka prinčeva ovog puta odlučna napustiti klub. 

Ako su ga šefovi prvaka Francuske ljetos nagovorili da ostane s ponudom koja ga je učinila najplaćenijim igračem na svijetu, Mbappe je sada ljut što čelnici kluba nisu održali riječ kada su mu obećali dovođenja određenih pojačanja i prodaju Neymara. 


Tako PSG više ne želi griješiti i smatra da je dovođenje Lautara, koji je prijatelj s Messijem, pravi potez. Tako bi napad s Messijem, Neymarom i Lautarom, s obzirom da su svi prijatelji, postao smrtonosan, smatraju u PSG-u.

Ugovor Lautara Martineza s Interom traje do ljeta 2026. godine, pa tako definitivno Inter može računati na značajno obeštećenje kada je u pitanju Lautaro i imat će dobru poziciju u pregovorima.

Vrijednost Lautara Martineza trenutno se procjenjuje na 75 miliona eura, a to je iznos koji su klobovi poput Uniteda i PSG-a svakako sposobni platiti.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.