x

Nema interesa za odlaskom

Velikan je krenuo po Edina Džeku, ali...

Edin Džeko (36) konstantno se povezuje s odlaskom iz Intera.

Iskusni 36-godišnji napadač u novoj sezoni će imati ulogu rezerve za Romelua Lukakua, ali i pored toga Edin odbija da napusti Meazzu i želi ostati u klubu.

Dokaz tome je činjenica da je Džeko u prethodnih sedam dana odbio tri ponude koje su stigle za njega, ali italijanski mediji nisu objavili imena klubova koje je bh. fudbaler odbio.

Današnje izdanje lista Gazzetta dello Sport donosi informaciju kako je Borussia iz Dortmunda poslala ponudu za Džeku. Imali su konkretne razgovore, ali je Edin jasno poručio da nema namjeru napuštati Inter i grad Milano.


Borussia je željela napadača koji može biti prava zamjena za Sebastiana Hallera, koji je podvrgnut operaciji tumora na testisima. Džeko je bio među prvim opcijama, no 'Dijamant' je ponudu za povratak u Njemačku odbio.

Tim iz Dortmunda će tako morati da pronađe druga rješenja za napadačko mjesto i vidjet ćemo ko će završiti u dresu ovog kluba.


Pored njemačkog velikana interes za Džeku u prethodnom periodu pokazivali su Juventus, Everton, Leicester i Wolverhampton.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je član tima iz Milana postao prošlog ljeta. Stigao je iz Rome kao slobodan igrač.

Džeko je prošle sezone za Inter odigrao ukupno 48 utakmica u svim takmičenjima. Imao je sjajan učinak od 17 golova i 10 asistencija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.