x

POSLJEDNJI GS SEZONE

Velike vijesti stižu iz SAD: Novak Đoković će moći igrati na US Openu

Prema najnovijoj odluci Kabineta Bajden - Haris, oni su odlučili da ukinu zahtjev o obaveznoj vakcinaciji kada se radi o ulasku na američko tlo

Novak Đoković moći će igrati u US Openu, posljednjem Gren slem turniru.

Od početka godine je bilo upitno hoće li Đoković zaigrati u Sjedinjenim Američkim Državama jer je postojala bojazan da će na snazi ostati obaveza o vakcinaciji.

Međutim, večeras je došla drugačija odluka iz Bijele kuće. Prema najnovijoj odluci Kabineta Bajden - Haris (Joe Biden - Kamala Harris), oni su odlučili da ukinu zahtjev o obaveznoj vakcinaciji kada se radi o ulasku na američko tlo.

- Od januara 2021. godine broj smrti od koronavirusa smanjio se za 95 posto, a broj hospilatizovaniuh pacijenata je smanjen za 91 posto.

Globalno, broj smrti od koronavirusa je na najmanjim brojkama još od početka pandemije. Usljed težnji cijele vlade rekordan broj od 270.000.000 Amerikanaca je dobio makar jednu dozu vakcine za Covid-19. Danas objavljujemo da će naša administracija završiti sa svim zahtjevima vezanim za Covid-19 vakcine 11. maja - navodi se u saopćenju iz Bijele kuće.

Iz Bijele kuće su precizirali ko će sve moći ući u zemlju, a tu su i "internacionalni putnici" u koje spada i jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.