x

Jean Todt se oglasio

Veliki prijatelj Michaela Schumachera otkrio: Živi sa posljedicama onog što se dogodilo

Legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher doživio je tešku nesreću na skijanju krajem 2013. godine.

Nijemac je skijajući u francuskim Alpama udario glavom od kamen i doživio je teške povrede glave, a borba za njegovo ozdravljenje traje i danas.

Jedan od rijetkih ljudi koji mogu vidjeti Michaela je njegov nekadašnje šef u Ferrariju Jean Todt koji je u razgovoru za Sport Bild spomenuo legendarnog šampiona.

"Proveo sam dosta vremena sa njegovom suprugom Corinnom otkako je Michael imao nezgodu. Ona je sjajna žena koja vodi porodici. Nije to očekivala. Sve se desilo iznenada i nije imala drugog izbora. To jako dobro radi. Imam povjerenje u nju, a i ona u mene", rekao je Todt.


Dotakao se i zdravstvenog stanja sedmostrukog prvaka svijeta.

"Zahvaljujući ljekarima i saradnji sa Corinnom, koja se trudila da preživi, on je ostao živ. Ipak, ostale su posljedice. Trenutno se bori sa tim posljedicama. Nadam se da će stvari uskoro krenuti nabolje", istakao je Todt.

Ljekari vjeruju da je Schumacher u vegetativnom stanju, a to je prije nekoliko mjeseci saopštio specijalista neurolog Erich Riederer.


"Smatram da je u vegetativnom stanju. To znači da je budan, ali ne odgovara. On diše, srce mu lupa, vjerovatno može sjediti i praviti kratke korake uz pomoć. Više od toga ne. To je maksimum. Ne vjerujem da ćemo ga ikad više vidjeti onakvog kao što je bio prije nesreće", rekao je Riederer.

Porodica se rijetko oglašava o stanju legendarnog šampiona, ali će 15. septembra na Netflixu izaći dosad neobjavljeni snimci i fanovi se svakako nadaju da će se nakon toga znati više o Michaelovom stanju.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.