x

VELIKI SKANDAL NA FINALU MUNDIJALA: Ko su djevojke koje su prekinule meč između Francuske i Hrvatske? (FOTO)

Veliki skandal na finalnoj utakmici Mundijala u Rusiji! Mnogi su komenatrisali da je mundijal u Rusiji organizovan besprijekorno, bez ijedne mrlje!

Nije bilo tuča, skandala i propusta koji bi mogli da ukaljaju ugled ovako velikom takmičenju.

Međutim, mrlju na perfektnu organizaciju bacile su djevojke koje su utrčale na teren tokom drugog poluvremena finalne utkemice između Francuske i Hrvatske.


Obezbjeđenje je munjevito reagovalo i one su u roku od nekoliko minuta udaljene sa stadiona, ali su se mnogi pitali ko su zapravo dame obučene u smoking?!

Kako prenose svjetske agencije, u pitanju je organizacija "P*ssy Riot", ruski feministički, anarhistički kolektiv iz Moskve koji djeluje u pank rok muzičkom sastavu. One su u Rusiji poznate po provokativnim i politički motivisanim performansima na javnim mjestima po Moskvi, pa kasnije montirane snimke postavjaju na društvene mreže.

Angažman grupe je isključivo politički, a muzika je samo jedna od formi njihovog djelovanja. Teme kojima se njihovi tekstovi bave su feminizam, LGBT prava, otpor politici ruskog predsjednika Vladimira Putina, koga smatraju diktatorom, i veza između Putina i lidera Ruske pravoslavne crkve.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.