x

KOŠARKA

Veliki skandal u NBA ligi, u centru pažnje najveća zvijezda Memphisa

Košarkaš Memphisa Ja Morant nalazi se u centru skandala koji potresa NBA ligu.


Memphis se nalazi u negativnoj seriji od osam poraza u devet mečeva, a ni van terena im trenutno ne ide baš najbolje.

Grizlisi su se još 30. januara sastali sa Indijanom i slavili na domaćem terenu, ali dobro obaviješteni izvori portala Athletic informisani su da je Morant pravio incidente nakon utakmice.

Naime, on je poslije utakmice sa prijateljima ušao u crni SUV (džip), te sa njima prijetio igračima Indijane uperivši pištolj sa laserima u njihov autobus. Anonimni izvor kaže da su se prijatelji podijelili u dva automobila i da je Morant bio na suvozačkom mjestu velikog SUV automobila.

„Dva člana osoblja Indijane koja su bila na tom putu otkrila su nam da nisu vidjeli ko ih je zaslijepio laserima iz džipa. Također, ne znaju da li je laser bio prikačen za oružje, ali vjeruju da jeste. Pripadnik osiguranja Indijane koji je bio prisutan u dijelu u kojem se ukrcava oprema tima bio je siguran – ‘To je 100 posto bio pištolj’. Istovremeno, druga osoba koja je bila prisutna svjedoči da su osjetili da su u krajnje ozbiljnoj situaciji i da su bili uplašeni za život“, navodi se u tekstu.

Dva izvora američkog portala zahtijevala su anonimnost, jer se plaše za svoju sigurnost. Prema pisanju stranih medija, razmatrano je i da se podnese prijava policiji, ali se na kraju odustalo od takve ideje. Ipak, Pacersi su obavijestili NBA ligu o cijelom slučaju i sada je u toku istraga.

Izvor: n1info.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.