x

prva pobjeda u karijeri

Veliko iznenađenje u Japanu: Filip Zubčić slavio u veleslalomu

Hrvatski skijaš Filip Zubčić napravio je veliko iznenađenje pobjedom u šestom ovosezonskom veleslalomu koji se vozio u japanskoj Yuzawa Naebi.

Zubčić je bio fantastičan posebno u drugoj vožnji što je bilo ključno da dođe do pobjede. Hrvatski skijaš slavio je s ukupnim vremenom 2:37.25 što je za njega najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Iza njega ostao je švicarski skijaš Marco Odermatt koji je zaostajao 74 stotinke. Treće mjesto u utrci veleslaloma pripalo je Tommyju Fordu iz Sjedinjenih Američkih država.

Nevjerovatno da je Zubčić nakon prve vožnje bio na tek 12. mjestu i imao je sekundu i 58 stotinki zaostatka za Kristoffersenom koji je bio na prvom mjestu. No, hrvatski skijaš je briljirao u nastavku i na iznenađenje svih došao je do pobjede.

U veleslalomu u poretku prvi je sada Kranjec sa 344 boda, a iza njega je Kristoffersen sa deset bodova manje. Ovom pobjedom Zubčić je došao na treće mjesto i ima 288 bodova.

Što se tiče ukupnog poretka u Svjetskom kupu na prvom mjestu je Aleksander Aamodt Kilde koji ima 1.022 boda, a iza njega su Kristoffersen (948), te Pinturault (898).


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.