x

Veliko priznanje za SC Business ligu: Pozivnica za FIFCO World Cup Monaco 2019

Međunarodna Federacija korporativnog fudbala (FIFCO – The International Federation of Corporate Football) objavila je da će drugo izdanje FIFCO Svjetskog kupa korporativnih šampiona biti održano u Monaku od 25-27. oktobra 2019. godine.

Business liga, koju već 10 godina zaredom uspješno organizuje Udruženje „Razvoj sporta – Sport Centar“ iz Sarajeva dobila je poziv za punopravno članstvo, te bi već od ove godine pobjednici Business lige se mogli automatski kvalifikovati na završnicu Svjetskog Kupa i predstavljati Bosnu i Hercegovinu. Do sada potvrđeni učesnici uključuju ekipe svjetskih giganata IBM (predstavljaju Kanadu), Deutsche Bank (USA), American Express (Francuska), Sportland (Italija), Biodermoil (Tunis), Saibank (Egipat), i druge…

„Ovo je sjajan trenutak za našu mladu organizaciju, interesovanje je prisutno širom svijeta i to dovoljno svjedoči o uspjehu prvog turnira“, rekao je Albert Zbily, predsjednik FIFCO-a.

FIFCO je svjetsko upravno tijelo korporativnog nogometa koje ove godine slavi svoju 10. godišnjicu postojanja. Ova mlada organizacija donosi profesionalizam u organizaciju nogometnih turnira za kompanije, te je u proteklih 10 godina FIFCO okupio 60 zemalja članica i preko 2,5 miliona igrača.

Registracija za FIFCO World Cup Monaco 2019 2019 je već počela i otvorena je za sve članove FIFCO-a. Ovo drugo izdanje će predstaviti 16 kvalifikovanih nacija i kompanija postavljenih u prekrasnom dijelu Mediterana krajem oktobra 2019. godine. Sve pojedinosti o turniru bit će objavljene na web-stranicama turnira http://www.corporatechampions.com , a više informacija za zainteresovane učesnike iz BiH mogu se dobiti putem e-mail adrese: [email protected].

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Znaš li gdje možeš naći ženu za jednu noć? Idi u > > > www.Bredhot.Com