x

Verstappen na pole positionu u Austinu ispred Hamiltona i Pereza

Max Verstappen osvojio je deveti pole position ove sezone i 12. u karijeri odvozivši najbrži krug u kvalifikacijama za VN SAD-a, a drugi je bio Lewis Hamilton ispred Sergija Pereza u drugom Red Bullu.

Nakon prvih Q3 krugova Perez je bio najbrži, 0.019 s brži od drugoga Verstappena, ispred dva Mercedesa Bottasa i Hamiltona, dva Ferrarija Sainza i Leclerca, dva McLarena Ricciarda i Norrisa i dva AlphaTaurija Gaslyja i Tsunode.

Hamilton u drugom pokušaju ruši Pereza za 0.061 s, ali Verstappen preuzima pole position od Hamiltona za 0.209 sekundi dok Perez završava treći s 0.224 sekundi zaostatka za Verstappenom.

Bottas je završio četvrti s 0.565 sekundi zaostatka za Verstappenom, ali startat će deveti zbog promjene motora. Slijede dva vozača Ferrarija i Leclerca, a Ricciardo je pobijedio Norrisa za 0.079 s na sedmom i osmom mjestu za McLaren.

Gasly je bio deveti najbrži s 1.2 s zaostatka ispred momčadskoga kolege Tsunode koji je bio deseti, najsporiji u Q3.


Od vozača koji su se plasirali u Q3 sedam ih je prošlo na medium gumama i na njima će startati utrku dok su Sainz, Gasly i Tsunoda ulazak u Q3 izborili na soft gumama. Također, sva mjesta u Q3 popunili su vozači Mercedesa, Red Bulla, Ferrarija, McLarena i AlphaTaurija.

Ocon je završio 11. za Alpine nakon što se pokušao kvalificirati u Q3 na medium gumama, a Vettel je na 12. mjestu osigurao start s 18. mjesta ispred Alonsa i Russella koji su, kao i Vettel, promijenili pogonske jedinice.

Giovinazzi je pobijedio Raikkonena i završio 13. za Alfa Romeo nakon što je odvozio najbolji krug na medium gumama ispred 14. Alonsa na softu i 15. Russella na mediumu koji je bio najsporiji vozač u Q2.


Stroll je ispao već u prvom dijelu kvalifikacija nakon pogreške u posljednjem brzom krugu zbog čega je završio tek 16. najbrži, a njegov momčadski kolega Vettel plasirao se u Q2 i time izbacio Strolla iako će utrku startati sa začelja zbog promjene motora.

Latifi je bio 17. najbrži ispred Raikkonena u Alfa Romeu i dva vozača Haasa Schumachera i Mazepina čime je Schumacher zadržao savršen kvalifikacijski omjer protiv Mazepina (15:0).

Utrka za VN SAD-a vozi se u nedjelju u 21:00.


(maxf1.net)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.