x

Verstappen najbrži na drugom treningu uz sudar u završnici

Max Verstappen postavio je najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu za VN Belgije na kojem je bio manje od desetinke sekunde brži od vozača Mercedesa, ali se razbio tri minute prije kraja treninga i uzrokovao njegov raniji završetak.

Vozači su prve krugove odvozili na intermediate gumama, ali odmah su ušli u boks po gume za suho budući da je staza bila pretežno suha, piše MAXF1.net.

Norris je odvozio prvo vrijeme po krugu na drugom treningu, 1:48.219 na hard gumama, a u drugom brzom krugu srušio je svoje vrijeme za 1.1 sekundi (1:47.138).

Leclerc je u svom prvom brzom krugu na medium gumama bio 0.011 s sporiji od Norrisa uz najbolji drugi i treći sektor, a Ocon i Alonso zauzeli su prva dva mjesta za Alpine s pola sekunde prednosti ispred Norrisa.

Latifi je nakon toga zauzeo prvo mjesto za Williams na medium gumama (1:46.198), ali Bottas na istim gumama značajno poboljšava njegovo vrijeme i zauzima prvo mjesto s vremenom 1:44.513 dok je Hamilton pogriješio u svom prvom brzom krugu.

Verstappen je u svom prvom pokušaju na medium gumama kasnio šest desetinki sekunde za Bottasom dok je Hamilton zauzeo drugo mjesto, 0.031 sekundi iza momčadskoga kolege Bottasa.

Verstappen je uspio smanjiti zaostatak za Bottasom na 0.084 sekunde na trećem mjestu dok je Perez zauzeo četvrto mjesto, osam desetinki iza Verstappena na četvrtom mjestu za Red Bull koji mu je produžio ugovor za F1 sezonu 2022.


Hamilton na soft gumama nije uspio popraviti svoje najbolje vrijeme uz ne tako dobra vremena u prvom i trećem sektoru, a Verstappen je na softu odvozio najbolji drugi sektor i zauzeo prvo mjesto s 0.041 s prednosti ispred Bottasa.

Alonso je odvozio sjajan krug za Alpine na soft gumama i postavio četvrto najbrže vrijeme s 0.481 sekundi zaostatka za najbržim Verstappenom, a Leclerc se razbio 15 minuta prije kraja u brzom krugu na soft gumama nakon što je previše pritisnuo gas na izlazu iz šestoga zavoja.

Leclerc je uzrokovao prekid treninga i crvenu zastavu, a trening se nastavio nakon pet minuta, deset minuta prije kraja.

Verstappen je ostao najbrži za Red Bull, manje od desetinke ispred Mercedesovih vozača Bottasa i Hamiltona dok je Alonso bio najbrži od vozača iz momčadi sredine poretka na četvrtom mjestu za Alpine.

Gasly je završio peti za AlphaTauri, jednu stotinku iza Alonsa, a Stroll je bio brži vozač Aston Martina na šestom mjestu sa sedam desetinki zaostatka.

Ocon je bio tri desetinke sporiji od Alonsa na sedmom mjestu za Alpine ispred Vettela u Aston Martinu, a Norris je bio brži vozač McLarena na devetom mjestu.


Perez je bio 0.932 sekundi sporiji od Verstappena na desetom mjestu za Red Bull, a Sainz je bio brži vozač Ferrarija na 11. mjestu ispred Tsunode u AlphaTauriju.

Verstappen se razbio tri minute prije kraja treninga dok je vozio duže dionice u pripremi za utrku, a time je izazvao drugu crvenu zastavu na drugom treningu nakon čega se trening nije nastavio.

Giovinazzi je bio brži od Raikkonena na 13. i 14. mjestu za Alfa Romeo, a Ricciardo je bio tek 15. najbrži u drugom McLarenu ispred dva vozača Williamsa Latifija i Russella.

Leclerc je zbog svoga sudara, koji ga je spriječio da odvozi dobar krug na soft gumama, završio tek 18. najbrži za Ferrari ispred dva vozača Haasa Mazepina i Schumachera.

Treći slobodni trening na rasporedu je u subotu u 12:00, a kvalifikacije počinju u 15:00.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.