x

Via Media Dubai - Creative Part of Echo Festival!

ECHO Dubai, koji se održava od 14. do 16. decembra u Dubai Design District “d3”, predstavlja jedinstven spoj umjetnosti, dizajna i tehnologije. Konceptualiziran kao platforma za razvoj lokalnih i internacionalnih biznisa, festival spaja brendove i kreativne umove u specifičnom inovativnom okruženju.

Glavna tema ovogodišnjeg izdanja ECHO festivala, “Interakcija sa budućnošću”, ilustrira fokus festivala na tehnologiju u službi umjetnosti a kroz različite oblike umjetničkog izražavanja. Pored izložbi originalnih instalacija lokalnih i međunarodnih izlagača te konferencije za razmjenu znanja i generiranje novih ideja u kreativnoj industriji, prvi festival ove vrste na Bliskom Istoku ponudit će i niz multimedijalnih performansa, sa originalnim audio - video izražajima. Samim tim posebno mjesto u okviru ECHO Dubai-ja zauzima i festival zvuka, koji kombinuje vodeće muzičke talente, sa audio-vizualnom tehnologijom.

 

Berin Tuzlić, Partner & Creative Solutions u marketinškoj agenciji Via Media, sasvim zasluženo je dio zajednice kreativnih inovatora, koji će se okupiti u Dubai Design District-u. Svoje vizije interakcije sa budućnošću, Tuzlić predstavlja kroz dvije discipline: dRUMELODY - autentični audio-vizualni performans, koji predstavlja inovaciju umjetnosti, kroz upotrebu tehnologije, te instalacijom pod nazivom AERO. 

 

``Izuzetna mi je čast što sam jedan od kreativaca i autora uključen u kreiranje sadržaja ECHO Dubai festivala. Djela koja stvaram posljednjih nekoliko godina rezultat su dugogodišnjeg iskustva u oblasti muzike, filma, animacije te eksperimentiranja sa tehnologijom. Ovakav rad rezultirao je inovacijom, koja je od ključnog značaja za stvaranje naprednog ekosistema budućih autora i stvaralaca. Sjajan je osjećaj kada ste dio projekta čiji je primarni cilj razvoj kreativne ekonomije, sa inovacijama koje vode priču`` - izjavio je Tuzlić.

 

Dubai Design District, mjesto okupljanja kreativnih mislilaca, kreiran je da bi povezao kreativnu industriju, u okviru Dubai Smart City Plana 2021. 

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.