x

4. internacionalni turnir ritmičke gimnastike

“Victoria Cup” dočekuje 400 takmičarki

Četvrti internacionalni turnir ritmičke gimnastike “Victoria Cup 2018” bit će održan u Sarajevu 12. maja 2018. godine u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu. 

Organizator turnira, Klub ritmičke gimnastike “Victoria” s ponosom najavljuje izuzetan događaj na kojem će učešće uzeti 400 takmičarki. Publici i stručnom žiriju uz domaće takmičarke predstavit će se i gošće iz Njemačke, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Turske.


Dvorana "Ramiz Salčin" na Mojmilu za publiku bit će otvorena od 8 sati kada će na tepih izaći prve takmičarke. Ceremonija svečanog otvaranja planirana je za 13 sati. Iz kluba pozivaju sve ljubitelje ritmičke gimnastike da posjete takmičenje i uživaju u cjelodnevnom programu i tako podrže ove marljive i uspješne djevojčice.


"Ovom prilikom zahvaljujemo svim prijateljima kluba, kojima ujedno želimo i dobrodošlicu na 4. “Victoria Cup” kao i našim trenericama, respektabilnim sportistkinjama Almedini Zajko i Dei Muminović", poručuju iz KRG “Victoria”.


Klub ritmičke gimnastike “Victoria” Sarajevo osnovan je u septembru 2013. godine i za kratko vrijeme uspio je ostvariti značajne rezultate na domaćim, ali i međunarodnim takmičenjima. Od početnih pet, danas “Victoria” broji 70 članica na koje nesebično svoje znanje i dugogodišnje iskustvo prenose Munira Zajko, predsjednica kluba i trenerica, kao i trenerice Zajko i Muminović.



(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.