x

emotivno

Video uz koji ćete plakati: Harmonikaš Sanel je prodao svoj omiljeni instrument zbog liječenja od multiple skleroze, prijatelji mu nakon nekog vremena kupili poklon zbog kojeg se umalo srušio na pod!

Sanel Filipović je svoj život posvetio muzici i harmonici, a jedan od najtežih perioda u životu bilo je saznanje da boluje od multiple skleroze. Od tada se sve mijenja, a zbog liječenja od ove bolesti je bio prinuđen da proda harmoniku. No, vjeru u život su mu vratili njegovi prijatelji, a trenutak koji su mu priredili slavi kao svoj drugi rođendan. 


Sanel Filipović je nažalost obolio od multiple skleroze, a zbog čega je bio prinuđen da proda svoj omiljeni instrument kojem je prethodno posvetio veliki dio života i za koji je emotivno vezan.

Prijatelji kolege su došli na ideju da ga obraduju i zajedničkim učešćem mu kupe harmoniku UNA koju je ručno i specijalno za njega izradio virtuoz na harmonici  Jasmin Šiljdedić iz Bihaća. 


Na druženju koje je organizovano u avgustu ove godine u Prijedoru okupio se veliki broj muzičara, te su tom prilikom svom dragom kolegi Sanelu Filipoviću priredili iznenađenje koje će zauvijek pamtiti. 


Iako su bili u dilemi kako uručiti poklon, rodila se ideja da organizuju tombolu, gdje su izvlačili brojeve, a glavna nagrada je navodno bio roštilj. Zapravo je to bila harmonika za Sanela. Izvučen je broj koji je imao Sanel i pozvan je da pred svima otvori paket, ni ne slutivši šta se zapravo unutra krije. 


Kada je otvorio poklon tek onda je ugledao harmoniku, a od sreće je zaplakao i jedva stajao na nogama. Suza je suzu stizala, a ganut gestom prijatelja, Sanel je sjeo na stolicu i plakao. Za okupljene prijatelje je  odmah i zasvirao. Bio je to izuzetno emotivan momenat, a video koji se proširio društvenim mrežama je sve rasplakao. 

.

.

.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.