x

Aleksandar Čeferin o propalom projektu Superlige

"Vidio sam raspored Superlige, izgledao je smiješno, a samo su Real i Juventus igrali svake sedmice"

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin saopštio je kako će klubovi koji su radili na kreiranju Superlige snositi posljedice.

Potpuni haos nastao je u svijetu fudbala nakon što je u nedjelju objavljen dogovor o kreiranju Superlige od strane 12 evropskih klubova, ali plan je samo 48 sati kasnije propao.

Engleska šestorka je zbog velikog pritiska navijača odustala, a zatim su to učinili Inter, Atletico Madrid i Milan.

Juventus je jučer saopštio kako za sada liga ne može biti pokrenuta, ali da se nadaju da će krenuti u narednim godinama. Torinski tim za sada ima samo podršku Barcelone i Real Madrida.


Predsjednik UEFA-e Čeferin tvrdi da je vidio raspored utakmica koje mu je dostavio jedan klub i tvrdi da su samo Real Madrid i Juventus igrali utakmice svake sedmice.

"Jedan klub mi je danas poslao raspored utakmica Superlige. Izgledalo je veoma smiješno jer su samo Real Madrid i Juventus igrali svake sedmice", rekao je Čeferin i najavio je postupke protiv određenih timova.

"Radimo sa našim timom na postupku protiv klubova. Bit će posljedica za sve. Ipak, svakako ćemo uzeti u obzir to da su engleski klubovi priznali grešku. Imali smo 235 od 247 klubova na svojoj strani, sad imamo 244. Očekujemo da svi shvate svoje greške i da se suoče sa posljedicama", rekao je Čeferin.


Podsjetimo, Čeferin je istakao da bi Real Madrid vjerovatno, zbog stavova Florentina Pereza, vjerovatno bio izbačen iz Lige prvaka, ali da su TV prava problem.

"Male su šanse da se ne odigra polufinalni meč Real Madrida i Chelseaja. Sezona je u toku i televizije bi tražile odštetu ako se meč ne odigra", poručio je Čeferin i dodao je kako je spreman na kompromise.

"Vrata UEFA-e su uvijek otvorena, ali određeni klubovi će morati da snose posljedice. Oni su svi članovi naše organizacije, ali sa nekim ljudima moj odnos više neće biti isti. Svi su me razočarali, ali recimo da je Barcelona najmanje. Joan Laporta nije imao ništa u svojim rukama i napravio je pravi potez time što dopustio da članovi kluba odluče o svemu".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.