x

Vigna je novi Ferrarijev CEO

Benedetto Vigna novi je Ferrarijev CEO koji će zamijeniti Johna Elkanna koji je tu dužnost privremeno obnašao nakon povlačenja Louisa Camillerija krajem prošle godine.

Vigna će se Ferrariju pridružiti 1. seprembra iz kompanije STMicroelectronics (ST) čiji je trenutni predsjednik odjela Analog, MEMS (Micro-electromechanical Systems) and Sensors Group, njihovoga najvećeg i najprofitabilnijeg biznisa u 2020., donosi MAXF1.net.

Trenutni predsjednik Ferrarija John Elkann poželio je dobrodošlicu novom CEO-u Ferrarija koji će za manje od tri mjeseca preuzeti novu funkciju.

“Oduševljeni smo poželjeti dobrodošlicu novom CEO-u Ferrarija, njegovo duboko razumijevanjem tehnologija koje mijenjaju našu industriju i dokazana inovativnost i vještine gradnje biznisa i karakteristike vođe pomoći će Ferrariju da ojača svoju jedinstvenu priču o strasti i performansama u uzbudljivoj eri ispred nas”, rekao je Elkann.


Vigna (52) završio je fiziku na Sveučilištu u Pizi, a kompaniji ST pridružio se 1995. i osnovao odjel MEMS (mikro-elektromehanički sustavi) nakon čega je utemeljio vodeću poziciju na tržištu u korisničkim sučeljima aktiviranima pokretom.

Njegove odgovornosti proširene su i na povezivost i rješenja oko opskrbe energijom te je predvodio seriju uspješnih poteza u nova poslovna područja s posebnim naglaskom na industrijske i automobilske segmente.

“Posebna je čast pridružiti se Ferrariju kao njihov CEO i učinit ću to s jednakim osjećajem uzbuđenja i odgovornosti”, rekao je Vigna.


“S osjećajem odgovornosti prema izuzetnim postignućima i sposobnostima muškaraca i žena u Ferrarija, suvlasnicima kompanije i svim ljudima na svijetu kojima je Ferrari jedinstvena strast.”

U svojoj novoj ulozi Vigna će imati prioritet osigurati da Ferrari nastaviti graditi na svojoj vodećoj poziciji kao kreator najljepših i tehnički najnaprednijih automobila, a njegovo jedinstveno znanje skupljeno tijekom 26 godina u srcu poluvodičke industrije koja ubrzano transformira automobilski sektor, pomoći će ubrzati Ferrarijevu sposobnost da primijeni to znanje na iduću generaciju tehnologija.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.