x

Virtuelna F1 sezona sa pravim vozačima

Kao i većina drugih sportova, i sezona 2020 u Formuli 1 je (za sada) odložena, najkraće do maja.

To ipak ne znači da nećete moći da pratite svoje omiljene vozače i timove u Formula 1 takmičenju. Naime, vozači će se od danas takmičiti u F1 Esports Virtual Grand Prix seriji, upotrebom PC verzije F1 2019 igre. Oni će, zbog sopstvene zdravstvene sigurnosti, voziti sa različitih lokacija.

Prva trka u seriji biće Virtual Bahrain Grand Prix, koja je u pravom ovogodišnjem kalendaru trebala da bude druga trka sezone. Virtuelna trka će biti dugačka 28 krugova, što je polovina prave trke, a prethodiće joj kvalifikaciona sesija za određivanje pozicija na startu trke.

Interesantno je što će ova trka moći da se gleda uživo preko F1 YouTube kanala, Twitch-a i Facebook kanala u 3PM po lokalnom vremenu. Ova, i sljedeće trke, održavaće se u terminima kada su predviđene da budu stvarne trke Formule 1, sve dok se ne steknu uslovi da vozači izađu na prave staze.

Ipak, ovo neće biti zamjena za ovogodišnju F1 sezonu. Trke će se voziti samo zbog zabave i neće se dodjeljivati niti računati poeni koji se ovdje postignu. Razlog je, između ostalog, što su neki od igrača snalažljiviji i imaju više iskustva sa igrom. Takođe, najavljeno je da će u trkama sva vozila imati identična setovanja i biće smanjena detekcija oštećenja, a vozači koji nisu ranije igrali ovu igru imaće uključen viši nivo pomoći i automatizacije.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.