x

doček 2023.

Više od 25.000 ljudi na dočeku Nove godine u Sarajevu uz Dubiozu Kolektiv i Helem Nejse! (Galerija+Video)

Sarajevo je sinoć imalo omogućen javni doček Nove godine uz nastup bh. grupa Dubioze Kolektiv i Helem Nejse, a spektakularna noć je "začinjena" vatrometom u ponoć.

.


Građani i brojni turisti koji su za Novu godinu odlučili posjetiti glavni grad Bosne i Hercegovine, od 20:30 sati imali su priliku uživati u muzičkom programu koji ih je uveo u novu 2023. godinu.


Kako je potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koncertu je prisustvovalo više od 25.000 ljudi.


Najpopularnije BH grupe Dubioza Kolektiv i Helem Nejse

Nastup Dubioze kolektiv počeo je u 23 sata izvođenjem nekoliko numera, nakon čega im se na bini pridružila i sarajevska grupa Helem nejse, a onda je uslijedilo odbrojavanje i ulazak u novu 2023. godinu.


Načelnica grada Sarajeva Benjamina Karić i šef Delegacije EU u BiH i specijalni redstavnik EU u BiH, ambasador Johann Sattler

Na scenu ispred Vječne vatre stigla je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je poželjela Sarajlijama uspješnu 2023. godinu, a program je završen 45 minuta iza ponoći.


Načelnik sarajevske opštine Centar Srđan Mandić

Organiziran je i vatromet koji je obojio nebo iznad Sarajeva, a koji je tradicionalno organizovao Grad Sarajevo.


Helem Nejse i Dubioza Kolektiv

Ovo je ujedno bio i posljednji put da Grad Sarajevo organizira vatromet, jer su gradske vlasti su poručile da će od sljedeće godine pirotehnički spektakl na nebu biti zamijenjen svjetlosnim vizuelnim efektima i konfetima.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.