„Vivia Run&More Weekend“ festival, trke ipak VIRTUELNE

17.07.2020 12:00 Do 19.07.2020 20:00

Run&More Community tim zaista je imao maratonski neiscrpnu volju i želju da se trke 3.„Vivia Run&More Weekend“ festivala istrče ulicama Banjaluke. Međutim, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom organizator je donio odluku da ovogodišnji „m:tel RMC Banjaluka polumaraton“, trka na deset kilometara -„Beko 10K“ i timska trka na 5 kilometara budu realizovane u okviru prvog virtuelnog trkačkog festivala pod nazivom „Vivia VIRTUAL Run&More Weekend“ u terminu od 17. do 19.jula 2020. godine. Bambini maraton, kao i trka zadovoljstva „Color Fun Run“ biće održane u nekom budućem vremenu, kada se steknu uslovi za njihovo održavanje. 

Svi trkači „Vivia VIRTUAL Run&More Weekend-a“ uzeće učešće u odabranoj trci, koristeći online platformu za mjerenje vremena. Prijave su i dalje otvorene, a sve učesnike očekuje trkački paket, a po istračnoj trci i finišerska medalja. 

Organizator je ovu odluku donio vodeći računa o očuvanju zdravlja zajednice i sigurnosti trkača, volontera, posjetilaca i članova organizacionog tima, nakon što je u BIH, a i u zemljama regiona, ponovo povećan broj zaraženih virusom korona, te samim tim javno okupljanje, zbog nemogućnosti potpune zdravstvene zaštite za učesnike i obezbjeđivanja socijalne distance za veće grupe, označeno kao visoki rizik. 

„Želimo da svi naši trkači ostanu sigurni i ostanu u formi, a istovremeno da istrče trku za koju se već dugo vremena pripremaju i naš jedini način u ovom trenutku da im to obezbijedimo je da događaj realizujemo kroz samostalno trčanje u vidu virtuelne trke“, kažu u organizaciji, dodajući da je to jedini mogući način da u trkama učestvuju svi prijavljeni takmičari, bez obzira gdje se trenutno nalaze i iz koje zemlje regiona, Evrope ili svijeta je stigla njihova prijava.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.