x

Zenica

Vjerovali ili ne: U Zenici Bilan, pas kojeg su svi voljeli, dobio spomen ploču!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
"Po običaju kod nas, ostavljen od neodgovornog gazde  iz jednog od planinskih naselja ispred Doma i porodice u Crkvicama kao mali psić, postaje miljenik djeci tužnih sudbina, ali i nama komšijama."

"Preuzimamo brigu i hranimo ga mlijekom, a poslije odgovarajućom hranom. Duge šetnje uz Babinu Rijeku sa svojim Bilanom postaju gotovo obavezni ritual.

A dvije godine poslije Bilan mijenja stanište, a krivac je bio Pesa Smiljan koji sljedećih 10 godina preuzima brigu o psu kojeg su zavoljeli i stari i mladi u naselju Babina Rijeka. Da budem iskren, nikad nisam čuo njegov lavež, a svojim izgledom je ulijevao povjerenje djeci i slučajnim prolaznicima. Ono to znam o psima je da češće dolaze do rijeke kad ostare radi hlađenja tijela. Upravo je 26.04. Bilan krenuo ka Babinoj Rijeci i tada se dešava tragičan kraj našeg Bilana. Neodgovoran vlasnik s uzice pušta pitbula, slijedi napad na našeg Bilana koji gubi bitku za život. Pesa i komšije su nedavno postavile spomen ploču na zgradu s fotografijom Bilana i natpisom : OVDJE JE ŽIVIO NAŠ BJELKO - BILAN - BIJELI, 26.04.2020."

.

.

.

Pahuljko / doznajemo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.