x

Voda sa đumbirom – saveznik vitke linije i dobrog zdravlja

Vjerujete li da postoji zdravi napitak koji “topi” salo i da ga može svako od vas napraviti od samo dva sastojka koja imate u kući?! Da, to postoji i za njega su vam potrebni samo voda i korijen đumbira. A, osim toga, ovaj napitak popravlja i imunitet, što je u ovom periodu pandemije itekako plus.  

Prva stvar ujutro mnogima počinje ovako: prokuhavaju veliki lonac vode, nekih 20-ak minuta i unutra ubace nekoliko komadića đumbira. Dobijenu đumbirovu vodu spremaju u termosice i piju tokom cijelog dana (najmanje jedan litar).

Priprema đumbirove vode je jednostavna: 1,5 litar vode stavite da prokuha i kuhajte na laganoj vatri dvadeset minuta. Na kraju dodajte nekoliko komadića korijena đumbira oko 4 do 5 cm dužine. Zajedno s đumbirom vodu prebacite u termosicu.

Pripremajte i pijte svakodnevno vodu od đumbira tokom šest mjeseci. Nosite je sa sobom gdje god išli – na posao, izlet, u kupovinu, na putovanje, neka vam stoji kraj računara ili televizora… Ispijajte vrući napitak u gutljajima tokom cijelog dana. I još jedan jednostavan i praktičan savjet za vitku liniju – neka prođe najmanje tri sata između obroka, kao i između posljednjeg obroka navečer i odlaska na spavanje.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.