x

Vodena magla koja liječi pluća: Najviši slap Austrije koji će oduševiti svakog ljubitelja prirode

Kako bi omogućio posjetiteljima uživanje u prekrasnom pogledu, Austrijanac Ignaz von Kürsinger izgradio je stazu koja se danas koristi za posjet slapovima.

Slapovi Krimml (tj. na njemačkom Krimmler Wasserfälle) čudo su prirode koje ne bi trebao propustiti nijedan zaljubljenik u prirodu, izlete, planinarenje… ili samo zaljubljenik u Austriju.

Riječ je o najvišim slapovima Austrije. Kada se zbroji ukupna visina gornjeg, srednjeg i nižeg toka, dobivamo impresivnih 380 metara. Osim toga, visoko su i pozicionirani: početak slapa je na 1 470 metara nadmorske visine.


S obzirom na to da se slapovi nalaze u divljini prirode, pristup njima nekad je bio otežan. Kako bi omogućio posjetiteljima uživanje u prekrasnom pogledu, Austrijanac Ignaz von Kürsinger izgradio je stazu koja se danas koristi za posjet slapovima. Kružna staza dugačka je ukupno 7 kilometara i da biste došli do vrha, trebat će vam oko 4 sata pješačenja u jednom smjeru.

Osim što je opuštajuća i oku ugodna, ova staza je i zdrava za tijelo. Naravno, svaki boravak u prirodi je takav, no dokazano je kako vodena magla u zraku ima pozitivan učinak na pluća, zbog čega ovo područje često posjećuju i ljudi s dišnim problemima i astmom.


Dio su rijeke Krimmler Ache i nalaze se kraj istoimenog sela Krimml u Nacionalnom parku High Tauern. Rijeka se potom ulijeva u Salzach, Inn, Dunav, i konačno završava u Crnom moru.

Smješteni su na samom zapadu zemlje: okružuju ga Innsbruck na zapadu, Munchen i Salzburg dva sata vožnje prema sjeveru, te talijanska granica svega 10 kilometara južno. Svake godine ovo čudo prirode posjeti oko pola milijuna posjetioca, a putem ćete pronaći mnoštvo suvenirnica, dućana, restorana i postaja za autobuse. Sve je prilagođeno za savršeno opuštajući izlet u prirodu.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.