x

Vodite računa! Ove izjave mogu uništiti vašu vezu…

Iako su najčešći uzroci za raskid nedostatak ljubavi ili povjerenja, ponekad i riječi mogu biti prekretnica. Zato pripazite da ne biste dodale ulje na vatru sljedećim izjavama…

#1 “Nije bitno”

Ako ste o nečemu počeli da pričate i onda se odjednom zaustavili riječima “nije bitno”, vaš/a će partner/ica odmah posumnjati da nešto krijete. Razmislite, vi biste isto tako razmišljali na njegovom/njenom mjestu.

#2 “Prijatelj/ica ti je baš zgodan/na”

Možda se vi osjećate dovoljno slobodno pred njim/njom da možete komentarisati njegovo društvo, ali razmislite kako biste vi reagovali da vam on/a kaže koliko mu/joj je privlačna/privlačan vaš/a prijatelj/ica.

#3 “Lažeš”

Ako nemate dokaze da ne govori istinu, onda su ovo vrlo teške optužbe. Povjerenje je, uz zdravu komunikaciju, ključ uspjeha svake veze, stoga kada sumnjate u vjerodostojnost partnerovih/partneričinih riječi, najprije ih provjerite.

#4 “A da znaš kako je tek meni”

Ako vam neko želi otvoriti srce i olakšati se zbog teške situacije ili napornog dana, nema potrebe za takmičenjem. Jednostavno mu pokažite da ste tu za njega i pružite mu utjehu.

#5 “Napravio/la bi to da ti je zaista stalo do mene.”

Ucjene nikome nisu privlačne, a ako neko osjeti da neprestano mora opravdavati i dokazivati svoju ljubav, vrlo brzo će se umoriti i jednostavno izgubiti volju i snagu za vezu s vama.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.