x

Volkswagen grupa nadomak ulaska u Formulu 1?

Njemački gigant mogao bi se uskoro pridružiti Formuli 1.

Nije nikakva tajna da je Volkswagen grupa vrlo zainteresovana za učešće u Formuli 1, a nedavno je održan i oficijalni sastanak sa zvaničnicima ovog šampionata.

Ne čude kontakti na visokom nivou, jer je ipak čovjek koji je aktuelni direktor F1, Stefano Domenikali, godinama radio u VW grupaciji i rukovodio slavnim Lamborghinijem.

Ostaje misterija koji od brendova iz Volkswagenovog portfolija će ući u Formulu 1, ali suštinski izbor se sveo na dvije marke - Audi i Porsche.


Naravno, oni ne bi ušli potpuno samostalno, već kroz partnerstvo sa nekim od aktuelnih timova. Njemački mediji uvjereni su da će to biti preko Saubera.

To bi značilo da će Alfa Romeo morati da potraži drugu ekipu ili napusti ovo takmičenje - obje opcije su potpuno realne.


Uostalom, Alfa Romeo i Sauber imaju ugovor koji se produžava svake godine nakon okončanja šampionata. Germani navodno žele da se vrate u Formulu 1 2025. godine, što bi značilo da ćemo Alfu bar još neko vrijeme gledati u ovoj prestižnoj seriji.

Sauberu to ne bi bilo prvi put da sarađuje sa nekim od njemačkih proizvođača. Davne 1994. godine koristili su Mercedesove agregate, a od 2006. do 2009. godine branili su boje BMW-a. prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine(

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.