x

Volkswagen na struju za manje od 25.000 evra

​Izvršni direktor Volkswagena Tomas Šefer je večeras predstavio novi koncept malog, pristupačnog električnog vozila ID.2 All, uz najavu da će novo vozilo u budućoj serijskoj formi biti "pravi narodni automobil", pozivajući se na naslijeđe brenda tako što će svima omogućiti električnu mobilnost po prihvatljivoj cijeni.

Šefer je takođe još jednom istakao da će serijska verzija ID.2 All, koja bi trebalo da se pojavi u prodaji 2025. godine, koštati manje od 25.000 evra.

Šafer kaže: "Uopšte nije laka igra ponuditi vozilo po cijeni ispod 25.000 evra. Možemo mnogo da uradimo u smislu ekonomije obima. U našoj grupi brendova koristimo malu platformu koja može da dobije četiri vozila zajedno sa Cuprom i Škodom, tako da će nam taj obim pomoći da smanjimo cijene kako bismo bili konkurentni, ali takođe i da zarađujemo na tome"

Šefer je takođe dodao da je "prvi korak prikazan danas - beskompromisno vozilo - ne želimo da pravimo kompromise po pitanju bezbjednosti ili da ponudimo nerealne domete vožnje koji nemaju smisla samo da to stavimo u specifikacije. Ne, pokazujemo sjajno vozilo, pravi narodni auto sa vrhunskom tehnologijom. U isto vrijeme radimo i na električnom vozilu ispod 20.000 evra, što će biti još veći izazov, ali mislim da je i to dio našeg DNK kao Volkswagena. U narednih nekoliko mjeseci ćemo izvještavati o ovome"

U prvoj fazi, serijski ID.2 će biti ponuđen samo sa jednim motorom. Električni motor u koncept automobilu raspolaže sa 226KS, dok ubrzanje do 100 km/h traje manje od 7 sekundi.

Volkswagen navodi da autonomija sa jednm punjenjem baterija iznosi 450 km (po WLTP-u), kao i da je na brzom punjaču dovoljno oko 20 minuta za dopunu 10 do 80 odsto kapaciteta.

Zajedno sa svojom novom karoserijom hečbeka, ID.2 All takođe usvaja unutrašnjost novog izgleda sa do pet mijesta u kabini za koju se tvrdi da nudi sličan prostor kao i današnji Golf.

Izvor: nezavisne.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.