x

u prodaji od jeseni

Volkswagen predstavio redizajnirani T6

S redizajniranim izdanjem Volkswagenovog bestsellera stižu unaprijeđeni motori i dodatni sigurnosni sistemi.

U Volkswagenovom odjelu za komercijalna vozila pripremili su osvježeno izdanje modela T6, a šesta generacija s internom oznakom 6.1 donosi decentne izmjene na kutijastoj karoseriji, koje uključuju drugačiju masku hladnjaka i nova kućišta svjetala koja su opremljena LED tehnologijom.

U verziji Multivan tu je i tradicionalna dvobojna kombinacija karoserije, a među novitete u prostranoj unutrašnjosti spada 10,25-inčna digitalna instrumentna tabla i posljednja generacija MIB3 multimedijalnog sistema kojim se upravlja preko 9,2-inčnog displeja.

Volkswagen će T6.1 i u osnovnom paketu opreme standardno opremiti nekim najmodernijim sigurnosnim i sistemima za asistenciju vozaču, a novost među sigurnosnim sistemima je i sistem koji brine za stabilnost vozila u situacijama snažnog bočnog vjetra.

Motorna ponuda zasnovana je na unaprijeđenom izdanju poznatog grupacijskog dvolitarskog četverocilindarskog turbodizelskog motora koji će se nuditi u kombinaciji sa 90, 110 i 150 KS. Na vrhu ponude je biturbo TDI koji razvija 199 KS.

Uz opcioni pogon preko obje osovine (4Motion) najsnažniji motor standardno je kombinovan s automatskim mjenjačem sa dva kvačila (DSG) koji se kao opcija nudi i u kombinaciji s motorom koji raspolaže sa 150 KS.

Iza ugovorene saradnje s poznatom njemačkom tuning kompanijom ABT Sportsline krije se razvoj električne verzije sa 112 KS, a takav T6 (Bulli) s jednim punjenjem baterija moći će preći 400 kilometara. Osvježeni Volkswagen T6 u prodaju stiže početkom jeseni.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.