x

Volkswagen zaustavlja isporuke Golfa 8

​Problemi s novim VW Golfom ne prestaju. Volkswagen mora da prestane s isporukom svog bestselera Golfa nekoliko mjeseci nakon što je krenuo s distribucijom.

Razlog su problemi s elektronskim pomoćnikom za hitne slučajeve eCall zbog čega prijeti kampanja opoziva.

Prema informacijama iz korporacije, najmanje 30.000 primjeraka najvažnijeg VW proizvoda možda će morati u servis. Problemi s softverom su uzrok neuspjele funkcije. Proizvodnja Golfa za sada se nastavila - ali će svi novi primjerci automobila biti stavljeni na čekanje.

VW je potvrdio zaustavljanje isporuke. - Tokom internih istraga utvrđeno je da su pojedinačna vozila modela Golf 8 mogla da imaju nepouzdan prenos podataka na upravljačku jedinicu.

Zato se funkcija elektronskog pomoćnika ne može u potpunosti garantovati. U narednih nekoliko dana čeka se odluka Savezne uprave za motorni saobraćaj o opozivu i korektivnim merama putem ažuriranja softvera.

Golf se još uvijek smatra najvažnijim proizvodom najveće nemačke industrijske grupacije. Iz tog razloga, šef radnog saveta Bernd Osterloh je prije samo nekoliko dana izrazio svoju ljutnju zbog tekućih problema s novim Golfom 8. Glavni razlog koji su dali predstavnici zaposlenih bili su kvarovi softvera i elektronike. Za Osterloha je početak 8. izdanja već bio pogrešno vođen. Brojevi su tragedija. Od planiranih oko 100.000 jedinica, samo oko 8.400 je proizvedeno u Wolfsburgu 2019. godine.

(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.