x

Volvo C40 Recharge razočarao na testu

Još jedan električni model podbacio je na bitnom testu koji ukazuje na dinamične stabilnosti vozila.

Test izbjegavanja losa do danas je donio brojna iznenađenja, ali ipak niti jedno nije nadmašilo debakl Mercedesove A klase zbog koje je ujedno ovaj test i postao tako popularan.

U međuvremenu su još neki modeli umalo završili na krovu, a brojni su automobili značajno podbacili.


Među njima je sada i Volvo C40 Recharge, električni kupe model premium predznaka švedskog proizvođača. U testu španskog magazina km77.com nije uspio položiti test - proći poligon brzinom od 77 km/h.

Volvo je test izbjegavanja iznenadne prepreke na putu apsolvirao tek pri brzini od 70 km/h, kad je vozač uspio kontrolisati podupravljanje vozila. Recimo i kako Volvo vozi na gumama Pirelli PZero Elect, a testiran je u Normal programu vožnje.


I magazin je ostao zatečen rezultatom, pa su ostavili prostora za popravak. Naime, kažu kako je uticaj na rezultat mogao imati izbor guma, kao i nepovoljna temperatura. Ipak, utisak je da ESP nije odradio optimalan posao, prenosi Index.

Primjera radi, isti test su električni rivali položili osjetno bolje.

 Najbolji je Tesla Model Y s testom položenim pri čak 83 km/h. Očito nisko postavljeno težište kao posljedica ugradnje baterija u pod nije presudan faktor.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.