x

Vozač kamiona iz Srebrenika platio kaznu od 150 KM i završio u karantinu!

Almir Osmanović, vozač kamiona koji je prije dva dana odbio postupati prema uputama Federalne uprave za inspekcijske poslove donesenim vezano za situaciju nastalu širenjem koronavirusa nakon ulaska u državu, danas je platio kaznu za nemar i zatim je stavljen u karantin.

Osmanović je u kratkoj izjavi za Voice of America (VOA) prije dva dana objasnio kako dolazi iz Njemačke, ali i kako nije upućen u cijelu situaciju pandemije koronavirusa. Osim toga, dodao je i kako se "najvjerovatnije neće pridržavati naredbe o dvosedmičnoj izolaciji".

Izjava je snimljena na GP Orašje, nakon čega je slučaj prijavljen nadležnim institucijama, Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Federalne uprave za inspekcijske poslove. Nedugo zatim, Osmanović je stavljen u dvosedmični karantin, te je kažnjen novčanom kaznom od 150 KM.



"Prvu noć se nisam pridržavao nikakvih pravila i otišao sam s društvom da popijem pivo. Pri dolasku kući došla je policija i predočila mi sve dokaze. Kaznili su me novčanom kaznom od 150 KM i rekli mi da moram biti u dvosedmičnoj izolaciji“, objasnio je Osmanović za VOA.

Dodao je i kako se sada pridržava svih mjera koje su mu izdate, ali i kako ga policija redovno obilazi kako bi provjerili da li prati postavljena pravila. Na koncu je izjavio kako se trenutno osjeća "dobro".

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.