x

Vozači BMW-a imaju najviše kazni tokom godine u Velikoj Britaniji

Prema jednom istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji, više od polovine britanskih vozača je bilo uhvaćeno u saobraćajnom nedelu. Najčešće situacije uključuju prebrzu vožnju, vožnju sa oduzetom vozačkom dozvolom i vožnju bez osiguranja.

Istraživanje je obuhvatilo 2.000 britanskih vozača pri čemu su oni svi trebali i sami da ocijene svoje vozačke sposobnosti, prenosi portal Vozim.hr.

Utvrđeno je da neki vozači imaju previsoko mišljenje o sebi i to iz tačno određenih gradova. Vozači iz Liverpula u prosjeku su sebi dali ocjenu za oko 2 boda veću nego drugim vozačima. Britanska metropola, London takođe je mjesto gdje se može naći dosta prepotentnih vozača koji druge gledaju svisoka. Tamo je čak njih 15% sebi dalo maksimalnu ocjenu vezano za vozačke vještine.

Edinburg se pokazao kao grad sa najboljim vozačima po vladanju. Dvije trećine njih nemaju uopšte kaznenih bodova u svojoj vozačkoj dok se s druge strane spektra nalazi Šefild koji se može "pohvaliti" sa čak 20% vozača bez kaznenih bodova.

Prosjek za cijelu Britaniju je otprilike bio na nepunih sedam od maksimalnih 10 bodova. Tako su naime vozači sami sebe ocjenjivali dajući pritom drugima prosječnu ocjenu od 5.7.

Kada se vozite okolo, možete se osjećati mirno i sigurno ukoliko pored sebe vidite vozače u Suzukiju, Volvou ili Vauxhallu. Vozači tih automobila su se pokazali statistički najsigurnijima. Dalje, ako ubacimo u cijelu priču i boju vozila, možemo reći da su najsigurniji vozači oni koji voze Vauxhall sive boje. Vozači BMW-a koji su uz to i rekorderi po broju kazni za prebrzu vožnju kao i vozači Audija su za sada daleko od liste sigurnih vozača.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.