x

Vozači sretni što konačno počinje sezona Formule 1

Sa skoro četiri mjeseca zakašnjenja zbog pandemije virusa korona počinje takmičenje u Formuli 1. Vozači s nestrpljenjem čekaju start trke koja će u Austriji biti vožena za vikend.

Zbog pandemije virusa korona sve aktivnosti timova i fabrika su bile zamrznute, a prethodnih sedmica ekipe su imale testove u kojima su članovi učili nove propise za zaštitu od zaraze virusom korona, a vozači su vozili uglavnom stare bolide.

"Teško je opisati osjećaj u Australiji (15. marta u Australiji je trebalo da bude vožena prva trka) kada nam je rečeno da idemo kući. Prihvatiti da nema trkanja toliko dugo... Sada je lijepo vratiti se i nedostajali su osjećaji. Emocija trkačkog vikenda. Posebno je falio adrenalin, da guraš bolid do limita", rekao je Valtteri Bottas, vozač Mercedesa, a prenio Sport klub.

Prvi vozač Red Bulla Max Verstappen istakao je da je neko vrijeme “trenirao” na simulatoru, ali da mu je to dosadilo. Kaže da je bio srećan kada je izašao na stazu ali da ni to nije pravi osjećaj kakva pruža Formula 1.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.