x

Vozaču koji je udario malog Andreja pozlilo na mjestu nesreće: Istinu kriju od njegove žene!

Andrej B. (4) poginuo je u nedjelju oko 16 sati u Kovačevu kada ga je u Ulici Deževski put kolima pregazio Velimir Mojsilović (77).

Kako saznajemo, teškoj tragediji svjedočio je i otac mališana Branislav B., koji radi na hirurgiji u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

- Andrejevi roditelji Ana i Branislav došli su sa djecom u nedjelju u vikendicu da je sređuju, kao i uvijek, a žive blizu, u Deževi. U jednom trenutku mališan je čuo kako je komšija preko puta uključio motornu testeru, a on je mnogo volio mašine. Potrčao je napolje ka njemu kako bi ga gledao kako radi, ali je odmah pao čovjeku pod točkove - priča za Srpski telegraf prijateljica neutješne porodice.


Nesretni otac vidio je iz bašte trenutak nesreće i pojurio da pomogne sinu.

- Uzeo ga je u naručje i stavio u kola i odvezao u bolnicu u kojoj radi. Za maleckog su se ljekari borili tri-četiri sata, ali mu, jadnom, nije bilo spasa. Imaju još jednog sina, Andrejevog blizanca, i kćerku, koja je osmi razred. I Ana je radila sa suprugom na hirurgiji kao medicinska sestra. Imali su sve i baš su lijepo živjeli. Mnoge živote su spasili, a užasna sudbina im nije dozvolila da sačuvaju i sina - jedva izgovara naša sagovornica suzdržavajući suze.


Poginuli dječak sahranjen je juče u 13 sati u Novom Pazaru, a vozač Velimir uhapšen je odmah nakon tragedije i nalazi se u pritvoru zbog krivičnog djela protiv bezbijednosti saobraćaja.

Kako su nam rekli očevici, Mojsilović je ispričao da je polako vozio, kao i uvijek, i da je samo odjednom čuo udar i stao.

- Velimir se vraćao tom ulicom sa pomena bratu od strica. Odjednom je osjetio udar i vidio dječaka na zemlji. Nije mu pronađen alkohol u krvi. Rekao je da nijedan vozač ne bi mogao da izbjegne ovu nesreću jer mališana nije bilo moguće uočiti na vrijeme. Njemu je odmah pozlilo kada je vidio nepomičnog dječaka, pa je došla i Hitna pomoć da mu da lijekove. Van sebe je - kažu mještani Kovačeva.


Prema našim informacijama, automobil vozača bio je na tehničkom pregledu i utvrđeno je da je ispravan. Velimir ima samo suprugu, koja je imala šlog prije tri godine, pa je rijetko kada izlazio iz kuće jer je stalno želio da bude uz nju.

- Pitajte cijelo Kovačevo koliko je on dobar čovjek. Nema ni djecu ni rodbinu, a svima voli da pomaže. Njegovoj ženi su rekli da je priveden jer je imao udes i da je povrijeđen jedan dječak jer pravu vijest ne bi podnijela u ovom stanju. Ona po cijeli dan pita za dijete i ponavlja: "Molim te, bože, samo da dječak preživi", a kada se pogubi, onda ćuti, pa se opet sjeti i samo priča o nesreći. Nju nema ko da čuva, pa je jedna komšinica uzela slobodne dane da bi bila uz nju. Nju je Velimir zamolio da je pazi i kada je otišao na pomen. Kamo sreće da nije mogla. Sada ne bismo svi bili zavijeni u crno - ispričala je jedna uplakana komšinica za Srpski telegraf.

.

.


Izvor: Srpski telegraf

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.