x

nisu bile rezervisane samo za “po kući”.

Vraća se još jedan trend iz devedesetih: Robusne šnale za kosu ponovo su “in”

Sjećate li se onih velikih šnala za kosu sa zupcima i oprugom? U 90-ima ste ih nosili kako biste maknuli kosu s lica kada kuhate ili da je ne pokasite kada se tuširate. Izrađene od plastike, bile su prilično oštre za osjetljivo tjeme, ali bez obzira na to, godinama ste ih vjerno nosile i što je najbolje, nisu bile rezervisane samo za “po kući”.

Nosili su ih svi od naših baka, preko mama, pa sve do najmlađih… Bilo ih je jednostavno koristiti, a mada s njima u kosi niste mogli nasloniti glavu na naslonjač, imali ste ih u svim bojama.

Pred kraj 90-ih, srećom, spontano smo ih zaboravili i izašle su iz mode.

Danas, se ogromne kopče za kosu vraćaju na modnu i beauty scenu. Ako ih još uvijek kojim slučajem čuvate u svojoj kutiji s uspomenama i jednog dana ste ih željeli pokazati svojoj djeci kako bi se mogli zajedno dobro nasmijati, vrijeme je da ih izvadite ranije jer kada veliki dizajner poput Alexandera Wanga na svojoj reviji predstavi kopče za kosu, to je trend koji ima velike šanse da se zadrži.

Iako su službeno postale dio visoke mode, bez brige, ne morate trošiti cijelo bogatstvo na njih jer ih vjerovatno možete naći za nekoliko maraka na pijaci, buvljacima ili naručiti online.


Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.