x

Pobjeda protiv Gergesa

Vratio se Badr Hari!

Marokanac Badri Hari pobjedom se vratio u ring. On je sinoć na Glory 51 eventu u Rotterdamu pobijedio holandsko-egipatskog borca Hesdy Gergesa jednoglasnom odlukom sudija (29-28, 30-27, 30-27, 30-27, 30-27).

Najveća kickboxing zvijezda vratila se borbama nakon 15 mjeseci. Boravak u zatvoru nije previše uticao na njega i večeras je stigao do trijumfa.

Badr je dobro otvorio meč i serijom udaraca je pogodio Gergesa, koji je uzvraćao opasnim low kickovima, ali i povremenim dobrim serijama koje su bile itekako opasne.

Hesdy je ušao bolje u drugu rundu. Opasno je pogađao Harija i konstantno je serije završavao low kickom. Probudio se potom i Badr koji je sjajno pogađao tijelo, a Gerges je u dva navrata izlazio iz borbe ispuštajući zaštitu za zube.

Nastavio je Hari sa aktivnijom borbom i u trećoj rundi. Nošen ogromnom podrškom je radio zaista dobar posao i uputio je nekoliko odličnih udaraca prema protivniku.

Hesdy nije mogao da uzvrati. Badr je izgledao mnogo odmornije i spremnije i na kraju je slavio jednoglasnom odlukom sudija.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.