x

nba

Warriorsi nakon produžetka stigli do petog uzastopnog NBA finala

Košarkaši Golden State Warriorsa s maksimalnih 4-0 prošli su u peto uzastopno finale NBA lige, a i u četvrtom meču nadoknadili su dvocifreni zaostatak u kojem su se našli te još jednom izludili Portland Trail Blazerse.

Pobijedili su ovaj put u produžetku rezultatom 119:117, iako je Damian Lillard imao šuteve za pobjedu i na kraju regularnog dijela i na kraju produžetka.

Obje ekipe bile su "osakaćene" povredema budući da su Warriorsi bili bez Kevina Duranta, DeMarcusa Cousinsa i Andrea Iguodale, a Blazersi bez bh. reprezentativca Jusufa Nurkića i s povrijeđenim Lillardom, Kanterom i Hoodom, koji su stisnuli zube.

Na kraju je prevagu donio duo Stephen Curry - Draymond Green koji je odradio brilijantnu seriju u kojoj je Portland u tri utakmice imao visoko vodstvo i kontrolu nad susretom, ali je sva tri puta pao.

Stephen Curry je sinoć ubacio 37 poena uz 13 skokova i 11 asistencija, Draymond Green dodao je 18 poena, 14 skokova i 11 asistencija, a Kevon Looney 12 poena uz 14 skokova.


Kod Portlanda je Meyers Leonard ubacio 30 poena uz 12 skokova, Damian Lillard 28 poena uz 12 asistencija te CJ McCollum 26 poena uz sedam asistencija.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.