x

Haller potpisuje ugovor na četiri godine

West Ham ruši sve rekorde: Napadač Frankfurta stigao na ljekarske preglede

West Ham traži pojačanje u napadu nakon što je Marko Arnautović odlučio karijeru nastaviti u dalekoj Kini.

Arnautović je na izlaznim vratima West Hama bio još u januaru, ali je odlučio ostati u londonskom klubu. No, njegovo ponašanje se nije svidjelo čelnicima ovog kluba koji su uradili sve samo da ga se riješe ovog ljeta.

Nakon što je Austrijanac napustio klub postalo je jasno da West Hamu treba novi napadač. Navijači se nadaju da će konačno dovesti nekog ko će po sezoni dati više od 20 golova jer već deset godina West Ham nikako da pronađe nekog golgetera.

Ipak, čini se da će uspjeti u tome jer je na korak od West Hama Sebastian Haller koji stiže iz Frankfurta. Ovaj 25-godišnji napadač prošle godine je bio odličan u dresu Frankfurta i skrenuo je pažnju na sebe mnogih klubova.

Engleski mediji prenose da je Haller stigao na ljekarske preglede u London i da bi transfer trebao biti ozvaničen danas ili sutra. Također, West Ham će srušiti rekord jer je navodno dogovoreno da ovog francuskog igrača plate čak 42,5 miliona funti.

West Ham će odmah platiti 36 miliona funti, a dodatnih 6,5 miliona će biti isplaćeno kroz razne bonuse. Haller bi sa West Hamom trebao potpisati ugovor na četiri sezone i postati najskuplje pojačanje u historiji ovog kluba.

Haller je prošle sezone za Frankfurt odigrao 41 utakmicu i postigao je 20 golova, a sa Lukom Jovićem je činio nevjerovatan tandem.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.