x

sjajan meč

Whyte nokautom slavio u meču godine, Chisora pao u nesvijest

Britanski bokser Dillian Whyte (30) u spektakularnom meču u 11. rundi nokautirao je sunarodnjaka Derecka Chisoru (34) i tako odbranio pojaseve WBC Silver i WBO International u superteškoj kategoriji.

Žestoka razmjena udaraca krenula je od prve minute borbe u Londonu. U prvoj rundi Chisora je malo pokleknuo, na kraju druge i treće sudija i treneri su morali razdvajati borce iz klinča, a u četvrtoj je Whyte skoro nokautirao protivnika.

Međutim, Whyte je zaklecao u petoj rundi nakon opasnog udarca Chisore, dok je u 8. rundi Whyte uputio udarac nakon prekida zbog čega je sudija iznenađujuće opomenu dodijelio Chisori i oduzeo mu bod.

Chisori je u 11. rundi oduzet novi bod nakon što je laktom udario Whytea, a minutu i 15 sekundi prije kraja te runde Whyte je nokautirao Chisoru.

Iskusni borac je pao, onesvijestio se i nije ustao nekoliko minuta, dok je Whyte s druge strane slavio 25. pobjedu u karijeri.

U dvorani je bio i svjetski prvak Anthony Joshua, koji je poručio kako se zna procedura za dolazak do borbe za naslov prvaka nakon što ga je Whyte javno prozvao.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.