x

Dobio dobre batine od Furyja

Wilder je dao prvi intervju i pronašao je nevjerovatan alibi za poraz

Deontay Wilder je doživio prvi poraz u karijeri nakon što ga je u nedjelju nokaturiao Tyson Fury u teškoj rundi.

Wilderu je to bio prvi poraz u karijeri, a razlog za poraz pronašao je u kostimu kojeg je nosio prije ulaska u ring.

"Uopšte me nije povrijedio, ali činjenica je da je moja uniforma bila preteška za mene", kazao je Wilder u svom prvom intervju poslije borbe.

"Nisam osjećao noge od početka borbe. U trećoj rundi moje noge su samo propale. Ali ja sam ratnik i to ljudi znaju. Lako se moglo reći da ne osjećam noge."

"Dao sam sve od sebe, ali znao sam da ne osjećam noge zbog uniforme. Obukao samo je noć ranije i nisam mislio da će biti toliko teška. Bila je teška 20 kilograma zajedno sa kacigom i baterijama."

Wilder nije bio sretan kada je vidio da je njegov tim ubacio peškir u sedmoj rundi.

"Malo sam ljut na Marka iz jednostavnog razloga, pričali smo o tome dosta puta. To je stvar principa. Pričali smo mnogo ranije prije što se ovo desilo. Ja sam ratnik, šampion, vođa, hoću da izađem na svoje bojno polje..."

"Zato sam rekao svom timu da više nikada, bez obzira kako izgledalo ne bacaju peškir jer ja sam posebna vrsta. Ostalo je još pet rundi. Bez obzira kako je izgledalo bio sam još u borbi."

Wilder je čestitao Furyju na pobjedi te da ima namjeru aktivirati klauzulu za za revanš. Čini se da će ova dvojica sjajnih boksera po treći i posljednji put ponovo u isti ring.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.