x

Puno novosti koje nisu očite

Williams prezentirao bolid uz zagonetne poruke: Vraća se "čovjek sa 100 života"

Nakon Haasa, svoj bolid za novu sezonu Formule 1 predstavila je i momčad Williamsa.

Nova sezona Formule 1 započinje 25. marta Velikom nagradom Australije u Melbourneu, a nešto više od mjesec dana prije gašenja svjetala na stazi Albert Park, u punom su jeku predstavljanja bolida.

Prva je to učinila momčad Haasa koja je iznijela i velika očekivanja, a drugi je na red stigao Williams.

U Londonu su prezentirali svoj FW41 koji će imati Mercedesov motor, a vozačku postavu činit će Lance Stroll i Sergej Sirotkin, Rus koji će ove sezone debitirati u Formuli 1.

Bolid je u potpunosti dizajniran od strane tehničkog direktora Paddyja Lowea koji se u ovu britansku momčad vratio prošle godine.

"Puno novosti koje nisu očite"

Na prvi pogled, primjetna je razlika između ovog i prošlogodišnjeg Williamsova bolida koji je sasvim razočarao jer ih je potukla Force India u borbi za četvrto mjesto konstruktorskog poretka.

"Puno je novosti na bolidu, a moram reći da većina njih nije očita. To ćete imati priliku vidjeti kroz utrke. Imamo drukčiji aerodinamički koncept koji nam je omogućio značajan napredak s performansama", poručio je Lowe.

Kao i sve ostale, Williamsov novi bolid imat ćemo priliku vidjeti prvog dana predsezonskih testiranja u Barceloni (26. februar).

Kubica (zasad) na tri treninga

Inače, iz Williamsa su osim prezentacije novog bolida potvrdili i kako će za njih na prvom slobodnom treningu uoči triju utrka voziti - Robert Kubica. Ovaj 33-godišnji Poljak stekao je hiljade fanova dok je vozio u Formuli 1 za Renault i BMW (2006.-2010.) da bi prije sedam godina, u februru 2011. doživio tešku nesreću na reliju u Andori. Kubica je tada izgubio mnogo krvi i jedva je ostao živ, a kasnije je imao još nekoliko izlijetanja u reli karijeri.

Velika želja ostao mu je povratak u Formulu 1, ali Sir Frank Williams je odlučio prednost dati mladim lavovima Strollu i Sirotkinu. Što, naravno, ne znači da Kubica neće uskočiti na nekoj utrci...


(Gol.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.