x

Wimbledon Ruskinji pod kazahstanskom zastavom!

Ruskinja pod kazahstanskom zastavom Jelena Ribakina pobjednica je ovogodišnjeg Wimbledona u konkurenciji tenisačica, ona je u finalu preokretom svladala Tunižanku Ons Jabeur s 3:6, 6:2, 6:2.

Na startu susreta dvije debitantice u finalu nekog Grand slam turnira bolje se snašla starija, 27-godišnja Jabeur koja je prvenstveno zahvaljujući brojnim pogreškama Ribakine dobila prvi set sa 6:3.

No, kada se 23-godišnja Kazahstanka rođena u Moskvi pribrala i smanjila broj pogrešaka ritam susreta se okrenuo u njezinu korist. Ribakina je ostvarila rani break u drugom setu, odbila sve prilike Jabeur za povratak u taj set, a gotovo ista situacija se dogodila i u trećem setu.


Veliku ulogu u posljednjem setu imale su i loše procjene Jabeur kada izazvati sporne odluke linijskih sudaca, a kada ne. U tri je navrata propustila izazvati pogrešne odluke na svoju štetu u ključnim trenucima gemova, dok je tri puta pogrešno pozivala challenge na ispravne odluke sudaca što ju je odvelo u rezultatski zaostatak.


Ovom pobjedom Ribakina je postala prva igračica iz Kazahstana koja je osvojila Grand slam naslov, a prije ovoga Wimbledona najbolji rezultat na Grand slamu bilo joj je četvrtfinale Roland Garrosa prošle godine.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.