x

Wishlist: Chanel praznična kolekcija koja odaje počast jednom od simbola brenda

Praznične modne i make-up kolekcije još su jedan nagovještaj da nam se bliži kraj godine! Nas je oduševilo sve ono što je pripremio Chanel!

U pitanju je limitirana praznična kolekcija šminke kojom je Chanelova globalna kreativna dizajnerica Lucia Pica reinterpretirala “Chanelov svemir”, a rezultat su proizvodi koji utjelovljuju sjaj i uzbuđenje praznične sezone.

Objasnila je kako je istražila klasičan simbol kuće i sve njegove aspekte te mu dodala novu energiju i duh.


U potrazi za inspiracijom okrenula se, naime, jednom od kultnih simbola brenda, zlatnim lancima. Chanel je modernizovao ovaj klasični dodatak ispreplevši ga s jednostavnom, ali elegantnom kožnom trakom.

Ova kombinacija inspirisala je dizajnericu da stvori kolekciju make-up proizvoda koju takođe odlikuju kontrasti, a koja je, osim toga, okupana zlatnim nijansama. U kolekciju je predivno uključen i motiv već spomenutog lanca.


Rezultat su proizvodi u tonovima koji pojačavaju ženino samopouzdanje. Kreatori objašnjavaju da se radi o raskošnim i upečatljivim nijansama koje su dizajnirane za sve žene koje prihvataju svoju odvažnu stranu.

Svečani duh vlada cijelom kolekcijom naziva Les Chaines d’or de Chanel koju, između ostalog, čine neodoljiva rumenila i ruževi.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.