x

Promjene izazvane pandemijom

WTA uvodi novi sistem rangiranja igračica

Žensko tenisko udruženje (WTA) odlučilo je uvesti novi sustav rangiranja tenisačica, kad prekinuta sezona bude nastavljena, a umjesto dosadašnje ljestvice bazirane na rezultatima u posljednjih 12 mjeseci, u obzir će se uzimati rezultati od marta 2019. do decembra 2020.

Očekivana je to odluka, s obizorom na to da su se za isti sustav odlučili i u Udruženju teniskih profesionalaca (ATP). Prema novom sustavu tenisačicama će na pojedinačnoj ljestvici biti uračunato 16 najboljih rezultata u navedenom razdoblju, s time da će se u slučaju dva ista turnira uzimati bolji rezultat.

Isto vrijedi i za igračice u parovima, kojima se za renking u obzir uzima 11 najboljih rezultata. WTA će se, baš kao i ATP, vratiti uobičajenom 52-tjednom trajanju rezultata. U četvrtak su revidiranom WTA kalendaru za 2020., prema kojem bi natjecanja trebala biti nastavljena turnirom u Palermu 3. avgusta, dodana još dva turnira iz International serije. Oba će započeti 10. kolovoza, a domaćini će biti Prag i Lexington u SAD-u.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.