x

Posao je jako blizu realizacije

Yaya Toura na pragu novog kluba: Pridružuje se Keisukeu Hondi?

Iskusni Japanac Keisuke Honda je nakon ljetošnjeg napuštanja australskog Melbourne Victoryja bio u potrazi za novim klubom. Tek kratko je bio član holandskog Vitessea, da bi se ove zime konačno, čini se, skrasio u Brazilu i Botafogu.

Nakon što je uspio dovesti Hondu, Botafogo je sada "zapikao" još jedno veliko ime. Puno veće od Japanca.

Naime, uskoro bi dres Botafoga mogao obući Yaya Toure, 36-godišnji veznjak koji silno želi napustiti Kinu. Inače, nekadašnji as Manchester Cityja je u proteklom periodu u par navrata ostajao bez kluba, da bi ljetos potpisao za kineski Qingdao Huanghai.

Toureov ugovor sa pomenutim klubom više nije prepreka za odlazak, a on ne želi čekati na novi angažman u Kini - špekuliše se da što prije želi napustiti ovu državu zbog koronavirusa.

Brazilski GloboEsporte.com piše da je Toure ponuđen Botafogu, te da je klub već odobrio njegov transfer.

U članku objavljenom na GloboEsporte.com se tvrdi da je uprava Botafoga odobrila Toureov dolazak jer smatra da bi ovaj transfer bio spektakularan.

Sada je ipak potrebno riješiti finansijske detalje, a navodno u klubu vjeruju da će sve biti gotovo do srijede ili četvrtka.

S obzirom na to kakav je doček u Rio de Janeiru imao Honda, tek možemo sazmisliti šta će navijači Botafoga spremiti ako Toure zaista potpiše za njihov klub.

Inače, prije nekoliko dana se pojavila informacija i da bi Toure mogao i u paragvajski Libertad, ali je po svemu sudeći fudbaler iz Obale Slonovača sada na pragu Botafoga.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.