x

Karijera u usponu

Youtuber Jake Paul zaradio nevjerovatan novac od samo pet bokserskih borbi

Jake Paul jedan je od najplaćenijih boksera na planeti nakon što je u svojoj kratkoj karijeri zaradio ogromnu svotu novca. Ovaj youtuber (24) imao je samo pet borbi, od kojih su četiri bile profesionalne, ali svakako zna kako privući publiku i uvijek je u centru pažnje.

Jake Paul je, prema vlastitim tvrdnjama, od borbi zaradio više od 25 miliona funti, a osim toga desetine miliona inaksira svake godine od svojih Youtube videa.

Njegova zakazana borba s Tommyjem Furyjem trebala mu je donijeti najveću zaradu do sada, ali se umjesto toga borio protiv bivše UFC zvijezde Tyrona Woodleyja kojeg je savladao po drugi put.

Fury se morao povući nakon što je pretrpio slomljeno rebro i bakterijsku infekciju.


Paul u dosadašnjoj karijeri ima perfektan skor 5-0 i mnogi se pitaju kakvu karijeru može napraviti, a on je itekako samouvjeren.

"Za djecu danas, izgledam poput Mikea Tysona. Njihovi djedovi imali su Muhammada Alija i Mikea Tysona, njihovi očevi imali su Floyda Mayweathera, a ova generacija ima Jakea Paula", rekao je Paul.

Ovaj 24-godišnjak jedna je od YouTube zvijezda s najvećom zaradom, s procijenjenim prihodom od 10 do 20 miliona dolara godišnje. Također je osnovao vlastitu marketinšku kompaniju pod nazivom Team 10.


Karijeru je započeo u spotovima 2013. godine, a angažovao ga je Disney kanal. Nakon dvije godine dobio je otkaz, nakon čega se fokusirao na svoj YouTube kanal.

Paul sada ima 20,4 miliona pretplatnika i ukupno više od sedam milijardi pregleda.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.